luni, 24 noiembrie 2008

Facebook in the news, doua stiri interesante

1. Facebook vrea sa cumpere Twitter
Zvonul asta a tot umblat pe internet de ceva timp, nimic nu s-a concretizat insa.
Zilele acestea au mai aparut cateva informatii.
Se pare ca Facebook ar fi venit cu o oferta de 100 milioane USD cash si 500 milioane USD in actiuni Facebook pentru preluarea Twitter.
Pana in prezent nu s-a ajuns la nicio concluzie pentru ca ambele parti au dubii:
- Facebook nu are incredere foarte mare ca Twitter va scoate bani in timp
- Twitter nu crede ca valoarea actiunilor este corecta (Facebook s-a evaluat pentru aceasta tranzactie la 15 miliarde USD, pare intr-adevar supraestimat) , se teme de problemele ce pot aparea in urma integrarii in platforma Facebook si, nu in ultimul rand, crede ca va reusi sa treaca peste actuala criza economica fara probleme.

Ca idee:
- Facebook (lansat feb 2004) a strans pana acum din investitii 516 milioane USD si are in jur de 120 milioane useri activi (~ 4.3USD / user activ)
- Twitter (lansat iul 2006) a strans pana acum din investitii in jur de 20 milioane USD si are aproximativ 6 milioane useri activi. (~ 3.3USD / user activ)



2. Facebook castiga procesul anti spam si 873 milioane USD daune
873 milioane USD sunt banii pe care ar trebui sa ii plateasca Adam Guerbuez si Atlantis Blue Capital. Spun "ar trebui" pentru ca sunt sigur ca acesti bani nu vor fii niciodata platiti pentru ca nu au de unde sa ii plateasca.
Pe langa aceasta amenda lui Adam Guerbuez ii este interzis acum, prin decizie judecatoreasca, sa mai foloseasca vreodata servicii Facebook sau servicii conexe Facebook (inclusiv servicii care folosesc date sau API Facebook).

Interesant, nu? Pe cand vedem si pe la noi asa ceva.


M-am mutat pe www.danielbuca.ro cu tot cu articole. Daca vrei sa comentezi o poti face acolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu